Leve de lente! Vijf festivals in april

top vijf festivals april

Leve de lente! Top-5 Festivals april

De lente komt er aan! Hoezee! Pasen staat voor de deur en de Festivalkoning kan niet wachten om zonder jas naar buiten te gaan en door bloemenvelden te rennen. Om in het park te barbecuen en aan lauwe rosé te nippen, omdat het bier op is. Om te vliegeren op het strand naast een kwispelende labrador én om festivals te bezoeken in de stralende zon.

Als eerbetoon aan de naderende lente, maakte de Festivalkoning.nl een top vijf van festivals in de maand april.

Op vijf: Motel Mozaïque

 

motel mozambique locatie foto: Fred Ernst

 

Motel Mozaique is een tweedaags festival in binnenstad van Rotterdam. Met het Schouwburgplein als uitvalsbasis, geniet je op negen verschillende plekken van muziek, theater en beeldende kunst. En als je genoeg hebt van vieze festivalcampings, zit je goed bij Motel Mozaïque. Op dit festival staat slapen namelijk in de programmering. Dit jaar is het de beurt aan het King Kong Hostel. “Performers zorgen voor het slapen gaan of bij het ontwaken voor een bijzondere slaapervaring en natuurlijk staat er een ontbijtje klaar” Dat klinkt als een goede deal! Mocht de show je niet bevallen, dan draai je je gewoon even lekker om.

De line-up bestaat uit o.a. Alamo Race Track, Clap! Clap!, Kovacs, Kate Tempest, Mister and Mississippi en Rats on Rafts. Voor slechts €65 heb je een passe partout te pakken.

Meer info: Motel Mozaïque op Festivalkoning.nl

 

Vier: Coachella Vally Music Festival

 

Coachella Valley Music and Arts Festival

 

Dit Amerikaanse festival haalt de top vijf, omdat het verdeeld over twee weekenden ongeveer 580.000 mensen naar de zinderende hitte van de Coachella Valley in Californië weet te lokken en de line-up altijd primadeluxe in orde is. Dit jaar met o.a. AC/DC, Jack White, Drake, Florence, Alt-J, Stromae, David Guetta en Royal Blood. Coachella haalde in 2012 het wereldnieuws door een hologram van de overleden rapper Tupac Shakur te laten optreden.

Door de hoge prijzen, €407 voor een kaartje, de 15 uur vliegen tussen ons en het festivalterrein en het feit dat er geen kaarten meer te koop zijn, staat dit gigantische festival slechts op de vierde plaats.

Meer info: Coachella op Festivalkoning.nl

 

Nummer drie: Daydream Festival

 

daydream festival hoofdpodium

 

ELEKTRO-ALERT

Net over de Belgisch Nederlandse grens onder Eindhoven vindt op 10 en 11 april het Daydream Festival plaats. Dit festival met elektronische muziek trekt ieder jaar meer dan 30.000 festivalgangers naar het Vlaamse plaatsje Lommel. Daydream heeft voor bijna iedere stijl in de dansmuziek een tent of stage. Zonnebril op, shirt uit en gaan met die banaan.

Bekende namen van de line-up van 2015: Fedde le Grand, DVBBS, Sander van Doorn, Brennan Heart, Sander Kleinenberg, The Flexican 7 MC Sef, Ronnie Flex, Zombie Nation, The Darkraver, Broederliefde, Paul Elstak en Coone.

Kaarten voor Daydream Festival 2015 kosten €55 voor een weekend. Er zijn ook dagtickets te koop.

Meer info: Daydream Festival op Festivalkoning.nl

 

Numero Dos: Paaspop

 

paaspop hoofdpodium

 

De officieuze opener van het festivalseizoen mag niet ontbreken in een ode aan de lente. Paaspop biedt je altijd de bekende Nederlandse bands en voegt daar een handjevol jong talent aan toe. Dit jaar met onder andere Kensington, Racoon, Selah Sue, Afterpartees, Yellow Claw, The Kooks, Anouk, Dotan, dEUS, Sidney Samson, Typhoon, Jett Rebel, John Coffey en Sue the Night.

Kaarten voor Paaspop zijn nog steeds te koop en kosten €114 voor een weekend inclusief camping.

Meer info: Paaspop op Festivalkoning.nl

 

En op nummerrrr 1: Le Printemps de Bourges

 

Le Printemps de Bourges ambiance

 

Le Printemps de Bourges is de nummer één op onze lijst! Paaspop zou een logische nummer één zijn, maar Printemps is een voor Nederlanders iets onbekender alternatief in zonnig Frankrijk. Dit zesdaagse showcase festival verspreid over de Franse plaats Bourges nodigt al sinds 1976 de beste beginnende bands en een paar ervaren artiesten uit om op verschillende locaties in de stad te spelen. Ieder jaar komen ook meer dan 600 journalisten en professionals uit de muziekindustrie naar Bourges om de bijzondere mix tussen gevestigde orde en jong talent te bekijken.

Dit jaar staan onder andere op het programma: Selah Sue, SBTRKT, Angus & Julia Stone, Chines Man, Cashmere Cat, The Dø, Fritz Kalkbrenner, The Skints, Christine & the Queens, Groundation, Brigitte, Fakear, Odesza, The Subs, Jeff Mills en Boris Brejcha.

De line-up is verdeeld over acht locaties in de stad, maar heel Bourges is in de ban van het festival. Naast het officiële programma, zijn er talloze andere evenementen in het Fransje stadje.

Tickets voor Printemps de Bourges 2015 zijn per concert of per locatie te koop. Prijzen variëren van €13 tot €40.

Meer info: le Printemps de Bourges op Festivalkoning.nl

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.